Notice: Trying to get property of non-object in /web/htdocs3/totyanet/home/www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25
Kezdőlap / Tech / Miniteszt: Ant Download Manager Pro v1.4.4

Miniteszt: Ant Download Manager Pro v1.4.4

Nem is olyan régen, a “150 forintos éjjelek korszakában” népszerű letöltésvezérlő volt az Ant Download Manager. Most, közel másfél évtized után, egy véletlen (és persze a kíváncsiság) okán, egy teszt erejéig kipróbáltam…

A véletlen apropója az volt, hogy az egyik akciós oldalon pár napig ingyenesen be lehetett szerezni a program pro változatát. (Amihez persze nem jár se támogatás, se frissítés. De egyszeri alkalomra tökéletes.) Akiesetleg lemaradt volna az akcióról, ne essen kétségbe, megvan a telepítő… 🙂

Mivel egy egyszerű programról van szó, nem leszek túl bőbeszédű.
Mit is várunk egy ilyen alkalmazástól? Lehessen vele letölteni (lehetőleg több szálon), kezelje az esetleges felhasználói fiókokat, lehessen ütemezni a feladatokat. Kábé ennyi. Ha esetleg beépül a böngészőbe, már jó. Ha még nyújt többletszolgáltatást is (pl. tud videókat is letönteni a különböző megosztókról) pláne!… És az Ant Download Manager tudja ezeket.

A telepítés (magyarul, természetesen) pofon egyszerű: kattintgatunk és kész. Talán az egyetlen nem szokványos párbeszéd ablaka a telepítőnek ez a rész:

Extra infók

 

(A programot kipróbáltam Firefox és Iron (Chrome variáns) alatt is, biztos, ami biztos alapon.)
Telepítés után, a böngésző (újraindítást követően) azonnal jelzi, hogy bizony változás állt be nemi életében, mert hozzá akaródzik valami adódni plugin/extension/stb formájában. Korrekt!

Firefox plugin
Iron (Chrome) plugin

 

 

Indítást követően, egy nagyon egyszerű, ám de bűn randa felület fogad minket… Nem kell pilótavizsga hozzá, de ha valami nem egyértelmű, semmi gond, a program magyar felülettel (is) bír.

Nem szép, viszont egyszerű

 

A program bőségesen testreszabható, beállítások garmadája vár ránk.

 

Érdekes módon, a program névjegye nem utal arra, hogy Pro változatot használunk.

A program névjegye

 

Viszont ha megpróbáljuk regisztrálni…

Mégis csak Pro verzió

 

A letöltések teljesen a nagy könyv szerinti módon, hibátlanul működnek. Állománytól függően, automatikusan egy megfelelő mappába (tömörített, audió, videó, stb.) tölti le az adatokat. A letöltési ablak informatív, csecse.

Töltődés lefele

 

Mivel a Pro változatról van szó, ez a verzió annyival tud többet az ingyenes testvérétől, h ezzel tudunk videókat (és mp3-akat is) letölteni a legkülönfélébb oldalakról.
Firefox alatt elég otrombán néz ki, de az opció itt is megjelenik.

Videó letöltés, Firefox

 

Iron (Chrome) alatt már sokkal barátságosabb.

Videó letöltés, Iron (Chrome)

 

Nagyon pozitív, hogy kiválaszhatjuk, hogy milyen minőségben akarjuk menteni a videót. Sőt, dícséretes, hogy van lehetőség csak mp3-at (audiót) menteni.

Opcióhegyek

 

Mentés előtt be lehet állítani mindent…

Beállítási lehetőségek

 

…majd jön is az értesítés, hogy a letöltés befejeződött…

Letöltés kész!

 

Végezetül pár észrevétel.
– Számos videómegosztót teszteltem (többek közt: Vimeo, Youtube, RTL Most, Indavideó, külföldi pornó oldalak, stb) mindenhonnan sikeresen leszedte a tartalmakat (Iron (Chrome) alatt). Érdekes, hogy Firefox alatt viszont Indeavieóról nem sikerült letölteni, mert nem jelent meg az opciópanel…
– Ha már Firefox: valamilyen oknál fogva a böngészővel együtt az Ant Download Manager is elindul, míg Iron (Chrome) esetében ilyen nincs.
– Valószínűleg a Facebook “hibája”, de a videóletöltő effektíve folyamatosan látható…

 

Pro:
gyors és stabil működés,
magyar felület,
rengeteg beállítási lehetőség,
böngésző integráció,
memóriabarát.

Kontra:
bűn randa,
a legjobb tulajdonságáért már fizetni kell,
Facebookkal és Firefox-szal túl reagens,
és bűn randa.

 

ÉRTÉKELÉS
  • Teljesítmény
  • Kezelhetőség
  • Ár/érték arány
4

Verdikt:

Egykoron népszerű letöltésvezérlő volt, mely mára már sajnos háttérbe szorult. Pedig nem lenne ez rossz program. Csak ha már pénzt kérnek a Pro változatért, akkor ahhoz azért többet kell(ene) kínálni, mint a videók letöltése. Mert az ma már lassan alap, még az ingyenesek között is, néha. No meg egy kicsit jobb dizájn sem ártana. Ezeket leszámítva egyébként teljesen jól használható.

Ez is érdekelhet

Plus minusz

Közel kilenc év. 120 ismerős, barát. 3 csoport, 260 tag, 615 követő. Nagyjából 4000 “pluszegy“, …

Vélemény, hozzászólás?