Notice: Trying to get property of non-object in /web/htdocs3/totyanet/home/www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25
Kezdőlap / Tech / Hadd szóljon! Remax S1 pro miniteszt

Hadd szóljon! Remax S1 pro miniteszt

Úgy egy hónapja, elkezdtem fülest keresgetni a mobilomhoz, és max 10-12 ezret szántam rá. Amikor közel fél áron ajánlottak egyet, kicsit gyanakodtam. Most, úgy tűnik alaptalanul…

Az elvárásaim nem voltak túl nagyok:
– ne legyen doboz hangja,
– vegye fel a harcot a budapesti tömegközlekedéssel (zárja ki a zajokat),
– nem kell, hogy bluetooth-os legyen,
– a vezetékes megoldás jobb, a rádió miatt,
– nem volt fontos, hogy legyen rajta vezérlés, mert nem telefonáláshoz kell,
– max 10-12 ezerből kijöjjön.

 

Elözmény
Egy ismerősöm a plus-on ajánlott rögtön két tipust is: egy vezeték nélkülit, és a vezetékes testvérét, a Remax S1 pro-t. Ez utóbbi 4490 kemény magyar forintért, plusz 990 forintos házhoz szállítási díjért. Talán érthető volt a szkepticizmusom. Még annak ellenére is, hogy az ismerősöm személyes (családon belüli) tapasztalattal rendelkezik, és pozitív véleménnyel.

 

Vásárlás
Félve ugyan, de megrendeltem a fülest, házhoz szállítással, tokkal-vonóval 5500 pénzért. Mivel a kiszállítás délutánra esett, nem én vettem át ugyan, de hagytam itthon 6000 forintot, és minden rendben volt. A terméket vasárnap éjjel rendeltem, kedd délután ki is szállították. A szállítási folyamat nyomonkövethető volt a neten, időben, késés nélkül, korrekt tájékoztatás mellett ment minden.

 

Csomagolás
Egy nagy, bubis borítékban elfért minden: maga a füles (dobozában), a számla, és egy sárga levél. (Erről majd később.)
Maga a doboz, egy füleshez mérten nagy, fényes, de nem hivalkodó, néhol helyenként dombornyomott.
A doboz eleje egyszerű fényképet mutat, magáról a készülékről, a termék megnevezésével.

Doboz eleje

 

A hátoldalon viszont már termékinfók is olvashatók meg. No meg olyan hangzatos kifejezések, mint pl. “Legendary Sound”, vagy épp “High Quality Microphone”. Nem fogok hazudni, ezek azok a jelzők, amik erősen fokozni tudják bennem a gagyitól való aggodalmat.

Doboz hátulja – para

 

Sajnos a kép azt nem adja át, de meglepő volt, mikor kinyitottam a dobozt: mágneses zár van a dobozban. Apróság, viszont sokat dob az érzeten.

Kinyitva

 

Nem úgy mint az a nagyon vékony anyagból készült fekete biszbasz, amiben maga a füles és a védőtok volt.

Csufika

 

Kibelezve a dobozt, megtaláljuk magát a fülest (egy közepes méretű szilikon dugóval) két másik, eltérő méretű párnákat, garipapírt, egy gyors használati útmutatót, vmi brossúrát, meg egy velúr(szerű) védőtatyit, ami fémlemezzel zárható, mint a régi pénzes szütyők. Apró ajándék, de figyelmes.

Belbecs

 

Használat
(Előre jelzem: még csak lassan három hete nyúzom a fülest, tehát ennek megfelelőek a tapasztalatok.)
Mint az a képeken talán látszik is, ún. agyba dugós fülesről van szó. A kialakítása érdekes, talán ezért is az elnevezés: “Sporty Earphone”. Az biztos, hogy nem esik ki az ember füléből, talán még futás közben se. Na de én még a futás? Még viccnek is rossz!…
Lassan három hete használom napi rendszerességel, de még mindig vicces tudok lenni néha, mikor épp bedugaszolom a fülem. Kialakításának köszönhetően nem ám csak bedugom oszt jó napot. Neeem. Szépen a helyére kell forgatni. Ami, ha megtörtént, onnantól kezdve jól érzi magát az ember fülében. Nem mozdul ki. Többnyire… Nem gondolnám, hogy a szilikonpárna három hét alatt vesztett volna rugalmasságából, de időnként azért mintha ki akarna ficánkolni a fülemből. Valószínűleg célszerűbb lenne kicserélni egy kissebbre (vagy nagyobbra), de hát a lustaság energiatakarékosság az meg ugye nagy úr.

A vezeték csak 1.2 méter hosszú, nem a szokásosnak nevezhető 1.5 méter, gumiszerű bevonattal. Ez utóbbi tulajdonsága jó is, meg nem is. Jó, mert nem csúszkál az ember kezében, viszont rossz is, mert bár nem gubancolódik annyira, de ha mégis, akkor viszont nagyon szeret tapadni saját magához.
Vezetékes fülest kerestem, mert elsősorban utazás közben szeretném hallgatni a rádiót a telefonom. Ehhez meg ugye elengedhetetlen a vezetékes füles, mert maga a vezeték az antenna… Na akkor ezt az opciót, mint olyat, gyorsan el is lehet felejteni. Ugyanis antennaként ritka szarul funkcionál. Valószínűleg a rossz árnyékolás okán… Egyszer hallgattam rádiót, elég is volt.
Maradva a vezetéknél… A bal oldali fülesen található egy vezérlő:

Kéznél minden

 

Egyik oldalán van a hangerővezérlés két gombja, és a hivásfogadó (ami több funkciós), a másikon pedig egy iOS/Android “váltó”, és a mikrofon.
A hangvezérlés teljesen normálisan működik, a hívásfogadást, és az egyéb, hozzá köthető funkciókat nem is próbáltam. Nem tudom mit takarhat az a váltó gomb (nincs almás eszközöm), de tény, hogy ha iOS-re van tolva a kapcsoló, akkor a hangerős szabályozás nem megy. A Mikrofont szintén nem próbáltam, tehát passz.

Hangzás
Nem vagyok se mérnök, se semmilyen szaki, nem tudom hogyan kell szakszerűen tesztelni példul ilyen eszközöket. Viszont a kliséket se szeretem, ezért próbálok úgy fogalmazni ahogy…
Ha a füles rendesen benne van az ember fülében, akkor egészen egyszerűen kurva jól szól. Nem túlzás, meg ilyesmi. A basszus ott van rendesen, de nem tolakodóan, és a magas hangok is, diszkréten. Nem toltam sosem fullra a hangerőt, mert nem volt rá szükség. Bármilyen számot is hallgattam, nem torzított, nem brummogott, nem nyöszörgött. Szólt rendesen, tette a dolgát, ahogy az elő van írva. Nap, mint a hármas metró (teljes) vonalán ingázok oda-vissza, és igen, képes kizárni azt a zajt is!… Asszem’, ezek elég meggyőző tények…

Grátisz
Bár nem közvetlen a füles tesztjéhez tartozik, de…
A cikk elején említettem, hogy a számla mellett volt egy sárga levél is. Íme:

“A” levél

 

Tudom, hogy ez sem valami nagy durranás. Ugyanakkor nem lehet elmismásolni a dolgot: nem egy nagy cégről, webshopról beszélünk. Mivel nem reklámozok senkit és semmit, ennek ellenére fontosnak tartom megemlíteni, hogy a cég nagyon korrekt. A megadott terméket, a megadott színben, határidőben, értékben és minőségben küldte, egy kis grátisszal. Ez, a mai világban sajnos nem mondható el nagyobb, ismertebb webshopokról. Tehát köszönöm nekik…

 

Pro
nagyszerű hangzás,
minőségi összeszerelés és kialakítás,
ízléses csomagolás és megjelenés
három, különböző méretű szilikon párna,
hasznos vezérlő panel,
figyelmesség a védőtok.

Kontra
csak 1.2 méteres kábel, gumiszerű bevonattal.

 

Remax S1 pro
  • Összeszerelés, minőség
  • Hangzás
  • Kezelhetőség
  • Ár/érték arány
5

Verdikt

4490 forintos ára ellenére meglepően jó füles. Van benne szufla, a külvilágot teljesen kizárja. Basszus van rendesen, de a magas hangok sem tünnek el. Akinek nem az a fontos, hogy valamelyik neves gyártó logója ott virítson, az bátran “beruházhat” egy ilyen fülesre.

Ez is érdekelhet

Plus minusz

Közel kilenc év. 120 ismerős, barát. 3 csoport, 260 tag, 615 követő. Nagyjából 4000 “pluszegy“, …

Vélemény, hozzászólás?