Kezdőlap / Blog / Hát nem lett 7.0-ás androidom…

Hát nem lett 7.0-ás androidom…

Van (többek közt) egy fiatal kollegám, aki pasi létére, nőket megszégyenítően tudja járatni a száját. Egyik ilyen alkalommal dicskekedett, hogy neki már 7.0-ás android figyel a készülékén. Ez számomra csak azért volt érdekes, mert neki is ugyan olyan telefonja van, mint nekem: egy Huawei P9 Lite.

Gyorsan kipuhatoltam, hogy ő a 30-as szolgáltatónál van (én 20-asnál), egyikünk készüléke se független, az ő telefonja nem rootolt, ellenben az enyémmel.
Vetettem pár pillantást a készülékére: elég szép. Android 7.0 és EMUI 5.0. (Nálam 4.1.2)

Aznap este, miután hazaértem melóból, gondoltam teszek egy próbát, hátha van frissítés. Hát nem volt…

Aztán az elmúlt napokban, míg szabadidőm és lelkierőm engedte, próbáltam utánaolvasni a dolognak. Nem mondom, hogy nem szeretztem hasznos infókat, de inkább csak elvesztem bennük. Mondom ezt úgy, hogy kábé hét évvel (és néhány android verzióval) ezelőtt, még simán összetákoltam a saját ízlésemnek megfelelő romot az én kis ZTE-mnek.

Ma, miután minden szükséges frissítés és “okosság” megvolt, nekiugrottam. Mókoltam és hekkeltem, párszor féltéglává is változtattam is kis P9-esem, de csak nem akarta engedni, hogy erőszakot vegyek rajta. Nem, nem, nem és nem…

Aztán szép csendben úrrá lett rajtam a  leszarom jóvanazúgy érzés. Bár némiképp frusztrál, hogy egyre több helyen már eleve 7.0-val árulják a készüléket, sokkal jobban zavar a tudat, hogy:

a) vagy a technológia fejlődik rohamosan,
b) vagy én öregszem/hülyülök rohamosan.

Ez is érdekelhet

Szégyen

Ma elvoltam párommal vásárolni, és sikerült -megint- szembesülni a magyar valósággal. Azzal a valósággal, ami …

Vélemény, hozzászólás?