Kezdőlap / Komment / Csekkbefizetés csak személyivel!

Csekkbefizetés csak személyivel!

A hír: hétfőtől (június 26-tól) csekket befizetni csak a személyes adataid megadása után lehet. Merthogy küzdeni kell a terrorizmus finanszírozása ellen…

Legalábbis ezt mondják. Meg azt is, hogy azok a csekkek, amelyeken az “M” rövidítés szerepel (mentes), nem tartoznak a szabály hatálya alá, az “FM” (azaz feltételesen mentes) csekkek pedig 300 ezer forintig nem ellenőrzés-kötelesek. A közüzemi- és hasonló csekkek az FM kategóriába tartoznak.
Csakhogy a Posta mindezekről valahogy elfelejtett előzetesen tájékoztani…

Egyfelől, (én se) nem szeretem, ha hülyének vagyok nézve. Terrorizmus finanszírozás elleni küzdelem, mi?… Hát hogyne!…

Másfelől meg: nem a nyomorult emberek nyomorult sarcainak befizetését kellene szemmeltartani. Úgy gondolom, sokkal több milliárd mozog itt jogtalanul, és ellenőrizhetetlenül (számonkérhetetlenül!), mint havi pártízezer…

Ahogy szoktam volt mondani: épül szépül már a diktatúra.

Ha el akarod képzelni a jövőt, képzelj el egy csizmát, amely örökké egy emberi arcon tapos.

 

ÁPDÉT!!!
A Magyar Posta végre közleményt adott ki:

Kisebb változást hozott csak a június 26-tól hatályba lépő Európai Uniós rendelet a csekkek befizetésénél a postákon, de a leggyakoribb csekkfajtákat, például a közüzemi és hatósági csekkeket ez a változás nem érinti. (…) A személyazonosság igazolása csak akkor szükséges, ha nincs FM jelzés a csekken, ez sárgacsekkeknél előfordulhat (általában egyéb, nem közüzemi befizetések esetén).

Ez is érdekelhet

Dú jú szpík idegenül?

A kormány egyik (újabb) elmebaja, miszerint csak hazai készítésű filmek, sorozatok mehetnének a tévében magyarul …

4 hozzászólás

  1. Szükséges a személyit magadnál tartani, mert ugye, mi van akkor ha jól elvernek (leszúrnak) a posta elött a pénzedért, vagy a mobilodért, esetleg a cigidért mielőtt befizeted a szaros csekket, vajon hogyan fognak azonositani ha még igazolványod sincs? Légyszives ne nehezitsd a “te adodból fenntartott” rendőrség munkáját!

Vélemény, hozzászólás?