Notice: Trying to get property of non-object in /web/htdocs3/totyanet/home/www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25
Kezdőlap / Blog / Körszakálltalanítva

Körszakálltalanítva

18 év után megváltam a körszakállamtól. Előtte persze közvéleményt kutattam, de mégis levágtam…

Az első komoly kapcsolatom (ami öt évig tartott) alatt, akkori párom kategórikusan elzárkózott attól, hogy nekem bármiféle arcszőrzetem legyen. Így talán nem is olyan meglepő, hogy miután végetért az a kapcsolat, első dolgaim egyike a körszakáll növesztése volt. Így hát jól megnövesztettem (néha talán túlságosan is), kicsit “bosszúból”, de inkább kíváncsiságból.

Ennek már 18 éve.

Aztán az évek múlásával, többször felvetődött az ötlet, hogy mi lenne, ha megválnék tőle. Természetesen és azonnal elzárkóztam a kérdéstől, sosem tekintettem megvitatandó dolognak. Hozzám tartozik, a részem, és kész.

Aztán az elmúlt hetekben valahogy ismét előkerült ez a téma. Persze megint nemleges volt a hozzáállásom, de valamiért csak nem akart elülni ez a “vita”. Jöttek az érvek és az ellenérvek. Igazából csak az ellenérvek részemről, úgy mint: gyerekesen fogok kinézni, a körszakáll is én vagyok, mindenki így ismer, stb…

Aztán közvéleményt kutattam kicsit a különböző közösségi oldalakon (ahol fent vagyok): háááát… két tábor volt. Az egyik kategóriukusan elvetette még a gondolatát is, hogy levágjam a szakállam, és a másik tábor, akik meg a “miért ne?” oldalt erősítették. Összesen ketten mondták azt, hogy “ha majd levágod, megmondom melyik a jobb”.

Szóval nem jutottam közelebb a döntéshez… Hát nem fura? Dönteni szeretnék… Én!

Aztán egy faterommal (70) történt újabb beszélgetés alkalmával, az egyik mondata megütötte a fülemet:

Talán gyerek korodban volt utóljára síma az arcod. Már nem is emlékszek rá, el sem tudlak képzelni szakáll nélkül.

Asszem’, ez volt az a mondat, ami végülis eldöntötte, hogy igen, megválok tőle. Igaz, csak ideiglenesen, mert egyszeri alkalom ez, de 18 év után ez is nagy szó.
És különben is! Csak egyszer élünk! Merjünk hülyeségeket is csinálni! Még akkor is, ha utána kapjuk majd az ívet…

(És nem, most nem mellékelek képet.)

Ez is érdekelhet

Mindenmentes #2

Tavasszal volt egy bejegyzésem, ami egy kísérletről szólt, hogy hogyan (nem) lettem szuper egészséges (táplálkozású). …

2 hozzászólás

  1. Szerintem legyen periodikus.
    Most levágattad, hagyod megnöni, majd megint levágatod stb

Vélemény, hozzászólás?