Kezdőlap / Blog / Szolnoki kalandozások #2: RepTár

Szolnoki kalandozások #2: RepTár

A Sörárium után jött a RepTár. Ami nem más, mint Szolnok repülőgép múzeuma. No nem ám az a hagyományos fajta, mint amelyiken gyeremek korunkban halálra untunk magunkat a kötelező iskolai látogatások alkalmával. Nagyon nem!…

Ha annyit mondok, hogy csak maga a “múzem” egy fedett, 4500 nm-es(!) kiállítótérrel rendelkezik, már sejthető, hogy nem egy kis viskóról beszélünk. És ha ehhez még azt is hozzá teszem, hogy az épület, mintegy 60000 (igen, hatvan-ezer) négyzetméteres(!) alapterületen fekszik, ahol szintén rengeteg látnivaló van, nos, akkor túlzás nélkül mondhatjuk, ez több mint egy emlékpark.

Bár annyira nem néztem az időt, de három órát minimum eltöltöttem kint és bent egyaránt. Meg is jegyezném, hogy aki ellátogat oda, az nyugodtan szentelje neki a teljes napját, mert megannyi látnivaló, érdekesség, jóság fedezhető fel. Még azoknak is, akik egybként nem a repülés, repülőgépek szerelmesei.

A teljesség igénye nélkül, néhány példa: repülőgépek és helikopterek tömkelege, hajtóművek, csillagmotor roncs, lokátorok, légvédelmi rakétarendszer, gépágyú, stb. Emelett 4D-s mozi, kávézó, akadálypálya, valamint elektronikai- és interaktív technológia teszi változatossá az ott eltöltött időt.

Az egyetlen negatívumként talán azt tudnám megemlíteni, hogy az ún. többletszolgáltatások árát (repülőgépbe való beülés élménye, 4D mozi, szimulátorok, stb) az alapjegy nem tartalmazza. Ezeket külön meg kell venni az ajándékboltban, persze jó pénzért. És így, nagyon könnyen ott hagyhat az ember 10-15 ezer forintot a nap végére (belépő árával együtt)…

Ennyi szópazarlás után néhány kép.

Ez is érdekelhet

Szégyen

Ma elvoltam párommal vásárolni, és sikerült -megint- szembesülni a magyar valósággal. Azzal a valósággal, ami …

Vélemény, hozzászólás?