Kezdőlap / Tech / Plus minusz

Plus minusz

Közel kilenc év. 120 ismerős, barát. 3 csoport, 260 tag, 615 követő. Nagyjából 4000 “pluszegy“, 7000 fotó, videó, és link, 12000 poszt, 15000 komment. Ez lennénk én, a Google Plus-on, az elmúlt kilenc évben. De csak statisztikailag. Mert ez a történet ennél azért többről szólt…

Az elmúlt évek alatt rengeteg “kapcsolatra” tettem szert. Kezdetben csak “szakmai” ismeretség köttettek, aztán szép lassan fejlődtek, bővültek a köreim: humor, politika, közélet, tech, sötöbö. Az évek múlásával ezek a kapcsolatok átlépték a formális kommunikációt, és a “köreim tagjai” szép lassan ismerőseim, barátaim lettek. Lehet, személyesen nem találkoz(t)unk, viszont a felszínes, pár szavas kommenteléseket felváltotta az értelmes beszélgetés, az építő jellegű eszmecsere. És a Plus, a Szellemváros, valahogy otthonunk lett, ahova szívesen tértünk haza.

Most, kilenc év elteltével elbontják a házunkat. Mindenki költözik valahova. Én (is) pl. a MeWe-re. Ahogy sokan mások is. Épp ezért nem is picsogok. Új hely, régi barátok. Csak a helyszín változik, a társaság nem.

Szóval köszönjük az albérletet, viszlát Plus.
Sziasztok régi-új ismerősök. Helló MeWe.

Ez is érdekelhet

Szellemvárosból szellemfalvába

Mint az köztudott, 2019 áprilisában a Google beszünteti közösségi oldalát, a Plus-t. Az okokról értekeztek …

Vélemény, hozzászólás?