“Ne menj orvoshoz, mert beteget csinál belőled.” – tartja a mondás. Nekem sikerült elkövetnem azt a hibát, hogy nem figyeltem erre oda. Kaptam is egy halom beutalót…

A körzeti dokinő mentségére szolgáljon, hogy nem a sajátom rendelt (mert az szabin volt), és nagyon rendes, lelkiismeretes, alapos, stb volt, ezért adott egy valag beutalót. (szemészet, gasztró, kardiológia, labor, sebészet)

A tegnapi napom úgy alakult, hogy muteromnak vissza kellett mennie a körzetihez (aki egyébként ugyan az, mint az enyém, csak már nem volt szabin), így hát elkísértem őt. Az, hogy alig 3-4 ember volt előttünk, és így sem úsztuk meg a várakozást 3/4 óránál kevesebbel, már meg sem ütötte az ingerküszöbömet.
A körzeti érdeklődött (muteromnál), hogy esetleg én is a tiszteletemet teszem-e nála? Kösz, de kösz nem…

Mivel szabin voltam és egész nap ráértünk (meg persze azért, mert ugye ilyen egy anya), muterom elrángatott az sztk-ba, hogy időpontokat kérjünk a különböző rendelésekre, amikre beutalót kaptam, illetve elintézzem a sebészetet végre. Mintha attól tartott volna, hogy megint elmismásolnám. Mint ahogy az egyébként szokásom…

A laborhoz szerencsére már túl későn értünk oda (11 után), így ezzel nem kellett foglalkoznom… 😛

A sebészetet gyorsan megúsztam, mert majd csak ősszel érdemes foglalkozni vele (atheroma). (WTF!) Jöjjek vissza szeptember környékén, akkor adnak időpontot, és pikk-pakk, ambulánsan megejtik. Hát jó…
Akkor menjünk kardiológiára időpontot kérni…

Kis várakozás után, nyílik az ajtó, és érdeklődik az asszisztens néni, hogy mi járatban is vagyunk. Van beutalónk, időpontot kérnénk, ilyenek.
– És jártak már itt?.. Mármint a kardiológián.
(Méltatlankodva, sőt, inkább sértődötten néztem a nénire):
– Még sosem… Szerencsére.
– Rendben, akkor jöjjön vissza 20-án, és majd akkor adunk időpontot.
Nem teljesen értettem a dolgot. Meg is akartam kérdezni, hogy “De miért pont 20-án?”, amiből csak a “De” szót sikerült kinyögnöm, valószínűleg ennyire meglepődhettem. Mire az asszisztens néni udvariasan elmagyarázta:
– Minden hónap huszadikán van időpont kiadás, mert akkor már tisztán látszanak az időpontok… És ha most, huszadikán jön, akkor valószínűleg már szeptemberre kap is időpontot.
(Hogy mi a fasz?!)
– ömmm… tessék???
– Ha huszadikán jön, akkor..
– Nem, nem!… Hogy mikorra kaphatok időpontot?
– Szeptemberre.
– Köszönjük… Csókolom…

Nem, nem fogok anyázni…
Na de!… Június negyedikén közölni, hogy majd csak (talán!) három hónap múlva lesz időpont.. Szóval minősíthetetlen!
Nem, nem az zavar, hogy fizetem a tb-t is, hiszen én is jól élek ebben az országban. Szinte aprópénz, nyugodtan szórhatom. Az sem zavar igazán, hogy a helyettesítő körzeti doki azért küldött kardiológiára, mert mellkasi panaszokat említettem (mire ő rögtön párhuzamot vont köztem, és a tavaly szívrohamban elhunyt faterom között). Én azért még csak 41 vagyok.

És a gond itt kezdődik!…
Muterom már idősebb. Mások meg még idősebbek.
Nekik vajon van még három hónapjuk egy egyszerű időpontra?
Vagy szimplán csak dögöljenek meg?