…ahol az ember este-éjjel beszélgethet az ismeretlen ismerőseivel; kereshet és megoszthat tartalmakat; röviden: egy menedék, ahol kötetlenül jól érezheti magát bárki…

Ezért (is) belekezdtem egy új projektbe. Egy régi-új projektbe…

Hadd idézzek ennek a projektnek az úgymond felvezetőjéből:
Valamikor, sok-sok évvel ezelőtt, az ún. warez fórumok virág korukat élték: illegális programok, ilyen-olyan minőségű filmek, sorolhatnánk. Aztán idővel -és a torrent megjelenésével- ezen fórumokon szép lassan, jóféle közösség kovácsolódott össze. És már nem (feltétlen) a warezolás volt a cél, sokkal inkább maga a közösség(i élet). Idővel persze ezek is kikoptak. Sajnos…
Tudjuk, hogy ami egyszer már letűnt, azt nem lehet visszahozni, de ugyanakkor hisszük azt, hogy közösséget építeni lehet így is, fórum formájában.

Úgy vélem (véljük néhányan), hogy lenne igény egy olyan közegre, ahol tényleg lehet kötetlenül beszélgetni (egy fórum korlátain belül), ahol akár tartalmakat is meg lehet osztani. A cél nem a legújabb tartalmak, nem a lájk-gyűjtés, nem a népszerűség. Így ez a közeg nem is a tiniknek szól, sokkal inkább a harmadik, negyedik iksznek, és az azt követő generációknak.

Nem tud(hat)om mennyire lesz rá ténylegesen kereslet, de egy évet szánok rá. Vagy eleve halálra ítélt az ötlet, vagy nem. Minden esetre a projekt elindult, a regisztráció működik, és minden tartalom (ami remélhetőleg nem csak az én, hamen a Ti megosztásaitokból is állni fog) ingyenes, és reklám mentes.

Egy szó mint száz: az Éjjeli Mendék megnyitotta kapuit, hova tovább, van Fészbúkos oldal is. Igaz, még csak kezdeti fázisban, de van.