Lopni csak SZÉP-en

Megkockáztatom, hogy a SZÉP-kártyával rendelkezők jelentős része örömmel vette, hogy februártól már boltban is használhatja költésre a vendéglátás számlán lévő pénzét (májusig). És abban is biztos vagyok, sokan nem szembesültek ennek árával. Még…

Pénteken felhívott a(z egyik) főnököm, mondván év eleje van, és jó lenne néhány dolgot tisztázni, a könyvelőnek szüksége lenne pár infóra . Az egyik ilyen tisztázandó kérdés az volt, hogy mi legyen a SZÉP-kártyával? Elsőre nem teljesen értettem a kérdést. Magyarázott itt éves keretösszegről, adózásról, sötöbö. Na, így már másodjára sem volt világos, hogy mi a gond, de mondtam neki, majd hétvégén végig gondolom a dolgokat.

Ez a “végig gondolás” annyit jelentett, hogy kénytelen voltam kideríteni, hogy változott-e valami SZÉP-kártya fronton a tavalyi évhez képest. Némi böngészés után, hirtelenjében világossá vált főnököm érdeklődése a kártya felől, meg úgy általában minden.

Szóval: tavaly, év végén jött a sokadik választási osztogatásos mézes madzag effektus bejelentés: 2022 februárjától már élelmiszer boltban is fel lehet majd használni a SZÉP-kártya vendéglátás zsebét. Értelmetlen faszság ez is (mint már megszokhattuk). Értelmetlen még akkor is, ha értem, hogy a pénz itthon tartása a rejtett cél.
Arról viszont kurvára nem szólt ám a fáma, hogy a felhasználható keretösszegeket effektíve megfelezték.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem öntötte el a szar az agyamat.
Miért?… Vendéglátás zsebet használtuk, abból mentünk nyaralni. Idén is ezt terveztük, gyűlik is rajta a pénz. De így most baszhatjuk.
(Tudom, hogy lehet két zsebet is használni, stb, de! Ha már valamit elterveztem, megszoktunk; azt ne piszkálják már évente. És ezt mindjárt kifejtem.)

Igen, pipa vagyok. Egy felől azért, mert megint a melós issza meg a levét annak, hogy egy hozzá nem értő, kapkodó, csak a hatalom megtartására fókuszáló csőcselék, tróger banda kénye kedve szerint módosítgatja a játékszabályokat, hogy még csak véletlenül se legyen fix pontja az embernek.
És pipa vagyok, mert ennek (is) árát mi fizetjük meg. Mert ezt tőlünk lopják el. Már megint.

Tudom, valahol papírforma, hogy sunyi módon hozza a fidesz a formáját, és egészen mást mond, mint amit valójában tesz: kifelé azt próbálja kommunikálni, hogy mennyi mindent tesz a gazdaságért, és hogyan védi az állampolgárait, de valójában ez nem más, mint a jól bevált lopás. Minél többet, minél gyorsabban.

Végezetül én kérek elnézést, hogy József Attila klasszikusát átírtam:

Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres,
lopni csak pontosan, SZÉP-en,
ahogy a fidesz teszi ezt már régen,
úgy érdemes.

2 thoughts on “Lopni csak SZÉP-en

  1. Szia!

    Halleluja, évek óta a fizetésemhez kérem a cafeteria összegét s bár így ugyanabból a bruttóból kevesebb marad de legalább nem piszkálja senki.
    A lényegi mondanivalódhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy: igen, 12 éve ez megy de csak addig ameddig hagyjuk.

    Üdv:
    Robi (Yofej75)

Vélemény, hozzászólás?